Land Rover DC100 - vize budoucího drsňáka

DC100 | foto: Land Rover

Land Rover představil ve Frankfurtu koncept DC 100. Z hlediska historie značky je velmi důležitý, nahrazuje totiž nejslavnější vůz této značky - a představil se hned ve dvou variantách, klasickou doplňuje i otevřená varianta Sport

Není to jenom design, kterým Land Rover překvapuje. Land Rover Defender byl vždy proslulý spartánskou výbavou, která mimo funkčních nezbytností zahrnovala jen minimum, ačkoliv v posledních letech se trochu rozrůstala.

Nový koncept Defenderu již vypadá docela jako normální současné auto. Uprostřed nacházíme velký displej zábavního multimediálního systému, na kterém se zobrazují také důležitá telematická data. V interiéru také musí zaujmout přední třímístná lavice.

Nový Defender má být stejně obratný jako současná generace. K tomu mu má mimo dobré technické výbavy dopomoci také chytrá elektronika. Senzor totiž dokáže vytvořit 3D model krajiny před vozem a díky tomu navrhnout optimální trasu pro průjezd. Sonar zase dokáže zkoumat hloubku vody tak, aby se vůz neutopil při brodění. Díky vzduchovému pérování je možné zvyšovat a snižovat podvozek.

O pohon se stará dvoulitrový dieselový čtyřválec, který je napojen na osmistupňovou automatickou převodovku.

Projekt je to vpravdě ambiciozní. Potíž je ovšem v tom, že olíbenost současného Defenderu tkví do značné míry i v jeho jednoduchosti, odolnosti a robustnosti. Zda budou ochotni si vůz plný elektroniky ochotní koupit i zákazníci, kteří požadují vůz pro opravdu tvrdou práci, to ukáže až čas.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy