Ford Focus ST kombi - praktické překvapení Frankfurtu

ST kombi | foto: Ford

Ford dorazil do Frankfurtu ve sportovním naladění. Mimo Fiesty ST ukázal také sériovou verzi Focusu ST - a hned jako kombi.

Tatínkové mohou začít závodit, kdo dříve dorazí do Tesca a zpět s nejmenším počtem rozbitých vajec. Ford Focus ST se bude prodávat i jako praktický kombík.

Nová generace Focusu ST bude mít pod kapotou čtyřválcový dvoulitr s výkonem vytaženým na 250 koní. To je špička mezi dnešními hothatchi a vlastně i mezi hotkombi. Obě verze budou mít pochopitelně pod kapotou totožný motor. Bohužel, Ford nesdělil výkonové parametry.

Pro obě verze platí, že budou mít k dispozici sportovní ESP, které je možno nejen vypnout, ale také jen "ztlumit" tak, aby zasahovalo jen v opravdu kritických situacích. Oproti standardnímu Focusu bylo pro kombík nutné více upravit zadní nápravu, aby byla dostatečně sportovní, ale zároveň nepronikala do kabiny a netušila užitnou hodnotu vozu.

Prodávat se nový Focus ST bude ve třech stupních výbavy, což taktéž není u vozů podobného ražení zvykem.  Jeden z mála ostrých kombíků na trhu, Škoda Octavia RS kombi, je v dispozici v jediné výbavě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy