Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale

Gallardo Super Trofeo Stradale | foto: Lamborghini

Lamborghini mělo do Frankfurtu přivézt něco speciálního. Čekali jsme i nový model, nakonec je z toho ale "jen" pekelně vyladěné Gallardo.

Lamborghini Gallardo není nikterak pomalé auto, přesto automobilka investuje mnoho sil do jeho postupného ladění. Nyní tu máme jeho nejvýkonnější verzi vůbec.

Desetiválec byl posílen na finální výkon 570 koní, což je o 60 více než ve standardním Gallardu. A co více, automobilka věnovala práci také odvěkému rivalu motorového výkonu, totiž hmotnosti. Tak díky mnoho úpravám spadla o citelných 70 kilo, díky čemuž váží  Gallardo Super Trofeo Stradale skvělých 1340 kg.

Výkon desetiválce je tradičně přenášen na všechna čtyři kola, jak je u Lamba již zvykem. Užita je robotizovaná převodovka se šesti stupni, která se ovládá pádly pod volantem. K dispozici je i mód pro superrychlý odpich z místa.

Superrychlý nepíši nadarmo, pokud se totiž pedál plynu dotkne země, může se tohle nadopované Gallardo pohybovat stokilometrovou rychlostí již za 3,4 sekundy. Maximální rychlost je 320 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy