Volvo You - budoucnost je na světě

You | foto: Volvo

Konceptem Universe překvapilo Volvo nedávno, nyní tu máme jeho evoluci. Stane se z něj nová S80 nebo spíš úplně nová řada?

Luxusní a mohutné, takové bude nové Volvo, které nyní vzniká v útrobách vývojového centra. Oproti Universe z počátku tohoto roku prošel koncept You jistou normalizací, máme tu tedy tradiční masku Volvo, v interiéru také můžeme hledat mnohé linky, které se pravděpodobně stanou sériovými.

Volvo You má sice velmi mohutnou a statnou příď, od poloviny vozu se však začíná proměňovat a linie zadní partie mají najednou spíše sportovní švih.

Nejzajímavější je dozajista to, co se nachází uprostřed interiéru, totiž velký dotykový displej. Asi nikoho nepřekvapí, že je určen k ovládání palubních systémů vozu, ovšem zajímavé je jeho propojení s head-up displejem promítajícím na čelní sklo. Displej také nesvítí po celou dobu jízdy. Díky infrakamerovému systému sledování očí řidiče, které je jinak určeno pro sledování mikrospánku, se displej rozsvítí pokaždé, když se na něj řidič podívá. Chytré řešení.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy