Rimac Automobili - chorvatská cesta k úspěchu?

Rimac Automobili | foto: Rimac Automobili

Společnost Rimac Automobili pocházející z jinak automobilkami neposkvrněného Chorvatska ukazuje, že i elektromobily mohou být pekelně rychlé.

Chorvatská automobilka Rimac Automobili má mimořádně smělé plány. Ve Frankfurtu chtějí ukázat možná nejfantastičtější elektromobil současnosti. Skloubit chtějí téměř nemožné.

Supersport, který má být představen, bude poháněn čtveřicí elektromotorů, jejichž sumární špičkový výkon bude mít hodnotu 1088 koní, maximální točivý moment je 3800 Nm. Elektromotory jsou vždy spojeny po dvou a umístěny do kompaktní, kapalinou chlazené jednotky spolu s dalšími potřebnými zařízeními.

Díky vysokému výkonu a pohonu na všechna kola má sportovní vůz vystřelit z klidu na stovku za 2,8 sekundy, maximální rychlost se rozhodli vývojáři omezit na 305 km/h.

Přestože by se zdálo, že takto vybavený vůz bude rád, když přejede z domu k nejbližšímu obchodu, nemá tomu tak být. Podle Rimacu by měl mít vůz dojezd fascinujících 600 kilometrů a to díky velké zásobě baterií o kapacitě 92 kWh. Takový Nissan Leaf nabídne jen 24 kWh.

Při tom všem však nemá být supersport nijak těžký, na váze se ukáže 1650 kilo, což není v dnešní obézní době nikterak výjimečná hodnota ani mezi benzínovými vozy.

Frankfurt začíná již zítra a právě zde se tato specialita ukáže. Jsme velmi zvědaví.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy