Volkswagen brzy představí jednosedadlový elektromobil

Volkswagen | foto: Archiv AutoRoad.cz

Německá automobilka Volkswagen do dvou týdnů představí jednosedadlový elektromobil s potenciálem nulové emise. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

"Jednosedadlový vůz bude ilustrovat naši snahu o snižování emisí oxidu uhličitého. Pokud omezíte automobil na jednu osobu, můžete ho vyrábět menší s nižší hmotností. Potřebujete méně energie k přepravě této osoby, a pak může být lepší na oxid uhličitý a spotřebu paliva," uvedl pro pondělní vydání listu Financial Times šéf výzkumu VW Jürgen Leohold.
 
Německá automobilka plánuje zákazníkům svých elektromobilů prodávat elektřinu z obnovitelných zdrojů. Plánuje navíc vybudovat dvě vodní elektrárny v Brazílii.
 
Emise oxidu uhličitého u elektromobilů závisí podle Leoholda na tom, jaký druh energie se vloží do baterie. "Pokud bude tato energie z obnovitelných zdrojů, budou emise nulové," dodal Leohold.
 
Koncern Volkswagen, do nějž spadá i tuzemská Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy