Romeo Ferraris Countryman 150 Anniversario - The Italian Job

Countryman | foto: Archiv AutoRoad.cz

Když se do něčeho pustí italští tuneři od Romeo Ferraris obvykle to dopadne skvěle. Jejich poslední kreace na bázi Mini Countryman je toho důkazem.

Společnost Romeo Ferraris již byla na našem webu několikrát zmiňována, vzpomeňme třeba úpravu Alfy Romeo Mito. Upravují zde zejména Fiaty 500, Alfy Romeo ale třeba i BMW či Mercedesy.

Ale zpět k úpravě Mini Countryman, ta vznikla k oslavě 150 let vzniku Itálie, odtud název 150 Anniversario. Co vedlo výrobce  k oslavě této nacionální události protřednictvím Countrymanu asi nemá cenu řešit. Důležitý je výsledný produkt a ten vypadá k světu. Ačkoli nejde o sportovní model dokázali u něj zvýraznit sportovního ducha. Již použitá barevná kombinace matové modré a stříbrné je dosti neobvyklá. Celek doplňují černá kola a maska chladiče.

Technicky se vyšlo z nejsilnější sériové specifikace Cooper S. Ta v sérii nabízí z přeplňované šestnáctistovky solidních 184 koní a kroutící moment 240 N.m. Úpravou mezichladiče, novým nastavením řídící jednotky a výfukovým potrubím vyústěným dvojicí masivních koncovek bylo dosaženo konečných 227 koní a 328 N.m.

Úpravy neminuly ani podvozek, ten byl náležitě přitvrzen a je navíc stavitelný. Cooper jezdí na slušivých devatenáctipalcových kolech od O.Z. Racingu obutých do gum Yokohama Advan Sport šíře 225 mm. Brzdy dodalo Brembo. Interiér byl zhodnocen bílou kúží s motivy italské trikolory.

zdroj: carscoop

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy