De Tomaso Pantera - oživení bestie

Pantera | foto: Archiv AutoRoad.cz

Pokud vám název De Tomaso Pantera nic neříká není to žádná ostuda. Jde o supersport který byl mezi lety 1970 až 1995 produkován ve sluné Itálii.

Společnost založená roku 1965 Alejandrem De Tomasem se po většinu doby své existence zmítala v problémech a posléze zbankrotovala. Do paměti příznivců sportovních vozů se navždy zapsala modelem Pantera. Design supersportu vznikl u studia Ghia. Šlo o pohlednou "placku" s šestilitrovým osmiválcem Ford uloženým před zadní nápravou.

V současné době se společnost De Tomaso dočkala svého zmyrtvýchvstání. Poprvé o sobě značka dala vědět letos v Ženevě konceptem SLC (psali jsme ZDE). Tento opulentní sedan příznivce sporťáků jistě nenadchl. Ale ve Frankfurtu by se měl objevit druhý koncept, mělo by jít o pokračovatele slavé Pantery.

O konceptu Pantery není zatím k mání přespříliš informací. Studie by měla být poměrně lehké konstrukce, asi 1200 kg zásluhou rozsáhlého využití aluminia. Pohon obstará jednotka původem z Corvette, osmiválcový small block naladěný na výkon asi šesti stovek koní. Smělé plány výrobce hovoří o roční produkci 2000 Panter. Zamaskovaný prototyp Pantery si můžete prohlédnout na přiloženém videu.

zdroj: worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy