GRMN Sports Hybrid Concept II se představí na Nürburgringu

Sports Hybrid Concept II | foto: Toyota

Během 39. ročníku tradičního 24hodinového vytrvalostního závodu na německém okruhu Nürburgring, který se koná od 23.6. do 26.6. 2011 představí Toyota Motor Corporation (TMC) koncept hybridního vozu pod názvem „GRMN (GAZOO Racing1 vyladěný MN2) SPORTS HYBRID Concept II”. Jedná se o kabriolet využívající hybridní pohon (zážehový motor – elektromotor) s uložením jednotky uprostřed vozu.

GRMN SPORTS HYBRID Concept II je aktualizovaná verze konceptu sportovního vozu s hybridním pohonem představeném na tokijském Autosalonu v roce 2010. Tento koncept charakterizuje pokročilý design a vylepšený sportovně hybridní systém AWD, v němž je hlavní pohonná jednotka (benzínový motor, pohon zadních kol a převodovka) umístěna uprostřed karosérie.

Toto rozmístění zajišťuje lepší ovládání vozidla, poskytuje silnější požitek z jízdy a větší stabilitu. Jízda se staženou střechou v elektrickém režimu skýtá příjemný a povznášející zážitek.

V roce 1997 uvedla společnost TMC na trh první sériově vyráběný hybridní vůz na světě (Toyota Prius) a od té doby provádí aktivní výzkum v oblasti využití hybridních technologií u závodních a sportovních automobilů. GRMN SPORTS HYBRID Concept II je dalším krokem v tomto úsilí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy