Toyota Yaris - první snímky 3. generace

Yaris | foto: Archiv AutoRoad.cz

Fotografie se objevily klasicky jako únik na síť. Oficiální premiéra evropské verze je očekávána na podzim ve Frankfurtu, v dealerské síti se objeví koncem letošního roku.

Design podle předpokladů vyjde ze studie ze Ženevy Yaris HSD. Vzhled konceptu byl poměrně odvážný, sériová podoba bude jako obvykle trochu střízlivější. Japonská verze pod označením Vitz se již ukázala. Na Yarisu je vidět jak tento model postupně dospívá, první generace byla takovou hračkou na kolech. Prostě šlo o něco v té době neobvyklého. S dalšími generacemi se stává poněkud usedlejším, musí ale držet krok s konkurencí jejíž zástupci v kategorii supermini jsou taktéž neustále dokonalejší. Růst malé Toyoty prokazují i vnější rozměry, proti 2.generaci se délka vozu protáhla o 100 mm (na 3885 mm) a rozvor se natáhl o 50 mm (na 2510 mm).

K rozpohybování bude Yaris vybaven třemi variantami pohonných agregátů. Dvěma zážehovými čtyřválci v objemech 1,0 a 1,33 litru s technologií VVT-i. Spořílky potěší maloobjemový turbodiesel D4-D v kubatuře 1,4 litru. Do sériové produkce se dostane i hybridní verze HSD vycházející ze zmíněného konceptu.

V interiéru se konstruktéři řídíli heslem, že méně je vlastně více. Kokpit je proto přehledný a jednoduchý. Zaujme centrálně umístěný dotykový displej úhlopříčky 6,1 palců k ovládání multimediálního systému. Většinu uživatelů pravděpodobně spíše potěší situování palubních přístrojů do klasické kapličky před řidiče. Toyota tak upouští od atypického centrálního umístění budíků.

zdroj: carscoop.blogspot.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy