Mercedes ML napodruhé oficiálně

ML | foto: Mercedes-Benz

Mercedes Benz navazuje na dvě úspěšné řady SUV třídy ML řadou třetí. Přinese zejména nový design, nový, úsporný motor a samozřejmě i technologie.

Mercedes představuje oficiálně již třetí generaci svého velkého, byť nikoliv největšího SUV, třídy ML. Přestože doba těmto mastodontům příliš nepřeje, cena paliva stoupá a ekologické tlaky jsou značné, Mercedesu se nechce tuto kategorii v žádném případě opouštět.

Novinka je opět o něco delší než generace předchozí, oproti tomu se ale o kousek snížila. Díky tomu působí dynamičtějším dojem, který podporují i zúžené přední i zadní lampy.

Konstruktéři se na karoserii přirozeně snažili o maximální aerodynamickou optimalizaci. Ta spolu s pneumatikami s nízkým valivým odporem, úsporami na tření v motoru a převodovce a dalšími prvky přinesly na podobného mastodonta docela nízkou spotřebu.

Ta se se čtyřválcovým dieselem o objemu 2,1 litru s dvojitým přeplňováním vyšplhá na pouhých 6 litrů. Nádrž má standardně objem 70 litrů, Mercedes však nabízí za příplatek její zvětšení na 93 litrů, takže poté se dojezd zvýší na 1550 km. A to už je velmi zajímavé. Výkon nejmenšího motoru je přitom slušných 204 koní, přičemž motor splňuje budoucí normu Euro 6.

K dispozici budou další dva motory, šestiválce. Jeden bude dieselový o výkonu 260 koní, druhý benzínový o výkonu 306 koní.

Nová generace Mercedesu ML přijde na podzim, ceny zatím neznáme.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy