Škoda Superb v nejvyšší výbavě, Octavia 2012

Superb | foto: Škoda Auto

Na brněnském autosalonu Škoda ukázala některé novinky, mimo jiné Superb ve vrcholné výbavě Laurin a Klement a také sadu menších vylepšení pro rok 2012.

Škoda Superb je na trhu již nějaký pátek a proto je třeba ji trochu osvěžit. Výrobce se rozhodl nabídnout  nejvyšší možnou výbavu Laurin & Klement, jak značka již tradičně označuje nejvyšší verze svých modelů. Superb L&K bude k dispozici v obou karoseriích, sedan i kombi.

Superb ve vrcholné variantě bude dobře poznat díky chromované masce chladiče, standardem budou také jinak příplatková 18palcová kola. Kov bude použit také na prahových lištách, půjde o ušlechtilou ocel.

Funkčních prvků mnoho neuvidíme, jde spíše o pocit luxusu, který bude umocněn mnoha detaily. Jedním z mála budou odvětrávaná sedadla. Nepřekvapí, že tuto edici půjde koupit jen s tím nejlepším z motorů, které značka nabízí. Objeví se tak dvoulitry, benzínový i dieselový, a samozřejmě šestiválec 3,6.

Škoda mimo tohoto luxusního vozu ukázala také změny Octavie pro modelový rok 2012. Změny jsou jen minimální. Octavie Scout a RS dostanou do příplatkové výbavy LED světla pro denní svícení, ovšem výměnou za mlhovky. Pro RS bude novinkou tažné zařízení.

Novinkou je verze Green Tex, která za příplatek nabídne systém Stop-Start zhasínající motor na semaforech, jednoduchou rekuperaci energie a některé další úsporné prvky. Jde o mezistupeň mezi vysoce úspornou verzí Greenline a zbytkem modelové řady.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy