Saab obnovil výrobu

Saab | foto: Archiv AutoRoad.cz

Dobrá zpráva přišla ze Švédska. Saabu se v pátek 27.května podařilo opět rozběhnout výrobu v Tröllhattanu. Linky byly zastaveny 6. dubna, důvodem bylo přerušení dodávek dílů od dodavatelů.

K tomu aby se výrobní linky znovu rozběhly bylo potřeba sehnat 30 milionů Eur pro doadavatele. To se nyní podařilo díky čínské společnosti Pang Da. Jde o čínského automobilového distributora, ten zmíněnou částkou zaplatil dopředu 1300 vozů pro čínský trh.

Nyní tedy bude možné vyrobit 6500 saabů na které má společnost objednávky. Během této krize jednal Saab Automotive i s dalším čínským podnikem Hawtai Motors, tato jednání skončila neúspěchem. Takže výroba typů 9-3 a 9-5 se múže již naplno rozjet.

Jednalo se o další nepříjemnou událost v novodobé historii automobilky, ta po tom co byla koncernem GM odstřižena nenašla ani pod křídly holanského Spykeru finanční stabilitu. Doufejme že se automobilce bude již dařit lépe, byla by opravdu škoda přijít o takto inovativního a tradičního výrobce neobyčejných automobilů.

zdroj: autoblog.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy