Mercedes-Benz SLS AMG Roadster již oficiálně

SLS AMG Roadster | foto: Mercedes-Benz

Supersportu od Mercedesu SLS AMG, přistřihli křídla, urvali střechu a voilá, je tu nový Roadster. A sluší mu to.

Historie se občas opakuje a tentokrát tomu není jinak. Mercedes ukázal roadster odvozený od modelu Gullwing, úplně stejně jako před padesáti lety u originálního modelu 300SL. Podobně jako on před léty, ani novinka už tím pádem není žádným Gullwingem, dveře by nebylo kam zavěsit.

Roadster pochopitelně přenáší většinu vlastností i techniky z uzavřené varianty, najdeme zde tedy  i nadále osmiválec 6,2 od AMG s výkonem 571 koní. Díky tomu, že hmotnost narostla o pouhých 40 kilo, nezměnily se technické parametry, motor tak stačí na stovku za 3,8 sekundy a maximální rychlost dosáhne na 317 km/h. Stejné jsou i lichoběžníkové nápravy a systém transaxle se sedmistupňovou převodovkou.

Přesto se ukazují některé novinky. Pro řidiče nejvýznamnější bude příplatkový podvozek s elektronicky řízenými tlumiči. Spíše hračičky potěší AMG Performance Media - nový systém, který k zábavním funkcím přidává pokročilou telemetrii vozu. Zobrazuje tak například údaje o přetížení či mnohé parametry motoru. Odlišný je přirozeně také systém sklápění střechy. Sklopení trvá jen 11 sekund, je tak možné činit i za jízdy do 50 km/h.

Tuzemskou cenu zatím neznáme, nicméně dle německých cen bude příplatek za otevřenou verzi činit necelý čtvrtmilion.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy