Volkswagen Golf GTI Edition 35 - pětatřicátník

Golf GTI | foto: Archiv AutoRoad.cz

Volkswagen se již tradičně vyžívá v akčních modelech. Na letošek si připravil lahůdku pro příznivce Golfů GTI, je tomu totiž již 35 let co se na trhu oobjevilo GTI postavené na bázi první generace kompaktu Golf. Není to poprvé co si automobilka připomíná výročí spojené s tímto modelem, před pěti lety byl v prodeji typ nazvaný Edition 30.

Výroční model se snaží čerpat inspiraci u "prapředka" z roku 1976. Od té doby značně zmohutněl a povyrostl. Pod kapotou byste již nenašli atmosférickou šestnáctistovku (110 koní), nahradil ji přeplňovaný dvoulitr TSI ve verzi o výkonu 235 koní. Majitelé verze Edition 35 dostanou tedy oproti základnímu modelu GTI 25 koní výkonu navrch.

Změny jsou mimo použití výkonější pohonné jednotky minimální, na karoserii je postřehne pouze oko znalce. Liší se optika světlometů, které byly více ztmaveny, přední lampy dostaly LED diody pro denní svícení. V černém odstínu jsou vyvedena zpětná zrcátka a vůz se liší i typem litých kol. V interiéru designéři použili obdobný vzor potahů jako u legendárního předchůdce, hezkým detailem je hlavice řadící páky ve tvaru golfového míčku. Výročí připomene číslovka 35 na předních blatnících.

Lze předpokládat, že drobnými změnami projde i nastavení podvozku. Detailní technické specifikace prozatím automobilka neuvolnila. Stane se tak na oficiální premiéře GTI 35 Edition 1.června na tradičním srazu VW na Worthersee. K prvním zákazníkům se GTI 35 Edition dostanou nejdříve v půlce června. Ceny by na německém trhu měli začínat na 30.425 Eur.

zdroj: carscoop.blogspot.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy