Jaguar rozhodl o výrobě - "Jaguaru budoucnosti"

C-X75 | foto: Jaguar

Tým F1 Williams přislíbil pomoc při sériové výrobě supersportu C-X75, který byl jako koncept představen v září na Pařížské motor show.

Má být vyrobeno maximálně 250 vozů a výroba má začít koncem roku 2013. Což dává případným zájemcům šanci našetřit na jeho koupi. Odhadovaná cena bude totiž okolo 25 000 000 Kč.

Vůz bude vyráběn v rodné Anglii pod vedením odborníků z již zmíněného týmu F1. Sériově vyráběný vůz se bude lišit od svého pionýra představeného v Paříží v pohonné jednotce a také ve jméně, které ještě není známo, každopádně již bylo potvrzeno, že sériovka nebude mít označení C-X75. Hlavním rozdílem ale bude pohonná jednotka, nebo spíše druh pohonu. Představený koncept totiž používal k výkonu také dvojici turbín, tato technologie ale nebude ještě připravena k sériové výrobě a proto sériový supersport bude "obyčejný hybrid" s pohonem všech čtyř kol.

Malý spalovací motor, který bude srdcem vozu bude postavený na základě nového přeplňovaného agregátu vozu F1 a doplňovat ho budou výkonné elektromotory na každé nápravě. Výsledkem by měla být maximálka okolo 320 km/h a stovka pod 3 vteřiny. Emise oxidu uhličitého nemají přesáhnout hranici 100g/km.

Že to zní všechno jako hudba budoucnosti? No nechme se překvapit, očekává se že na podzim, asi na Frankfurtském autosalónu se dozvíme více.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy