Mercedes SLS AMG Roadster - gullwing se zastřiženými křídly

SLS AMG Roadster | foto: Mercedes-Benz

Mercedes zatím jen nesměle ukazuje svůj roadster odvozený od sporťáku SLS AMG. Roadster dostane tradiční plátěnou střechu.

Historie se opakuje. Podobně jako slavný Gullwing z 50. let, i ten současný přišel o střechu. Modifikace Roadster je tu.

Přestože otevřená verze se ukazuje až s takovým odstupem po uzavřené, vývoj probíhal paralelně s kupé. Jak Mercedes uvádí, bylo v maximální možné míře využito digitálních postupů. V počítači absolvoval vůz své první nárazové zkoušky, optimalizovaly se zde díly karoserie, zlepšila se tu aerodynamika. Teprve po důkladném digitálním odladění se začalo se stavbou prototypu.

Pro roadster je užita plátěná střecha, kterou je možné skládat i za jízdy. Na té není přirozeně možné uchytit dveře, z racčích křídel se tak staly obyčejné dveře jak je známe i z jiných vozů. Vrstvená střecha s vlepeným bezpečnostním sklem nebyla, jak je dnes módní, nahrazena plechovou, skládací. Kvůli absenci střechy bylo nutné vyztužit karoserii, Mercedes se však holedbá, že rám vyztužením přibral jen dva kilogramy.

Technické detaily zatím nebyly zveřejněny, víme jen, že novinka bude mít výkonu 571 koní a maximální rychlost má být shodná s kupé, 317 km/h.

Zajímavé je, že první zveřejněné fotografie jsou ještě lehce kamuflované.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy