Porsche 911 GT3 RS 4.0 - ještě ostřeji

911 GT3 RS | foto: Porsche

Porsche ukázalo další velmi ostrou verzi svého Porsche 911. Model GT3 RS má pod kapotou pěkně silný čtyřlitr o výkonu 500 koní.

 

Porsche vyrábí mnoho speciálních variant svého modelu 911. Další z nich je posílená verze přibroušeného modelu GT3 RS.

Pod kapotu se tentokrát dostal motor o objemu 4 litry, čímž jeho výkon stoupl na rovných a kulatých 500 koní a to až při 8 250 otáčkách. Motor byl vyladěn s použitím mnoha titanových částí.

Zrychlení z klidu na stovku proběhne za pouhé 3,9 sekundy a dvě stě se na tachometru objeví za 12 sekund. Maximální rychlost je 310 km/h.

Vůz je jak úpravami na podvozku a různými aerodynamickými změnami na karosérii, předurčený k dovádění na závodním okruhu. Tomu také odpovídá spartánské vybavení interiéru, ve kterém nalezneme poloviční bezpečnostní klec, závodní bezpečnostní pásy, hasicí přístroj a různe prvky z karbonového vlákna.

Porsche říká, že tento vůz je schopen zajet Severní smyčku za 7 minut a 27 sekund. Velmi slušný čas. Vyrobeno bude pouhých 600 kousků tohoto zajímavého vozu, všechny přitom budou lakovány jedině v "Carrara bílé". A toto není překlep a nemá to nic do činění s legendární Carrerou. Carrara je druh mramoru pocházejícího z Itálie.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy