Luxgen Neora - elektřina z Taiwanu

Neora | foto: Luxgen

Nová a zatím nepříliš známá automobilka z Taiwanu představuje další model do své palety. Tentokrát jde o plně elektrický sedan.

Luxgen se zrodil před dvěma lety spolu s představením svých modelů MPV a SUV. S platformou od Renaultu Espace se snaží prosadit nejen na domácím trhu.

Nyní v Šanghaji ukázal tento nováček další kousek do vlastní sbírky. Prozatím jako koncept se představil elektrický sedan Neora. Přestože se zdá, že má naději na sériovou výrobu,  ta zatím nebyla potvrzena, neznáme tak žádné termíny.

Pod kapotou je elektromotor o výkon slušných 245 koní. Ten rozhýbe vůz o hmotnosti 1,6 tuny na stovku za šest a půl sekundy, maximální rychlost je limitována hodnotou 150 km/h. Motor by údajně mohl mnohem více, zde je ale zřejmé, že vliv na energii v bateriích by byl přílišný. Neora má přitom vynikající dojezd až 400 km. Velice kapacitní baterie má být ze čtyř pětin nabita za pouhou hodinu, na to ale bude třeba rychlonabíječka a řekl bych, že i pořádně tlustý kabel přímo z Temelína.

 Pozornosti čtenáře by neměly uniknout také některé detaily, zejména head-up displej před řidičem a celkově modré podsvícení kabiny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy