Dvě speciální Bugatti ze Šanghaje

Veyron | foto: Bugatti

Bugatii na různých světových autosalonech s oblibou ukazuje lehce pozměněné a lehce vyladěné speciální veze svého Veyronu. Šanghaj nebyla výjimkou.

Prvním kouskem je úprava otevřeného modelu Grand Sport. Technicky se nic nezměnilo, výkon je stále monstrózních 1001 koní, ladilo se vzhledem. Speciální edice totiž nabízí barevné ladění do kombinace bílé a námořnicky modré barvy. Patrné je to jak na exteriéru, tak i na interiéru, který je modrý, švy jsou však zvýrazněny bílou nití.

O něco výraznější je ladění modelu SuperSport. I zde nebylo zasahováno do motoru, 1200 koní snad musí stačit každému, karoserie je však kompletně vyvedena v uhlíkových materiálech. Uhlíková vlákna mají příznivý vliv na hmotnost a jejich vystavení na odiv všem očím je jistě velmi atraktivní.

Interiér je vybaven v kombinaci černé a béžové barvy, na několika místech se objevily také prvky z karbonu.

Tyto dva vozy jsou tak trochu labutí písní jednoho z nejfantastičtějších vozů poslední dekády. Geniální design Jozefa Kabaně, monstrózní výkony a přitom luxus, to vše již brzy skončí společně s naplněním limitované série. S Veyronem ale značka Bugatti v žádném případě neskončí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy