Suzuki ukázalo hned dva koncepty modelu Kizashi

Kizashi EcoCharge | foto: Suzuki

Suzuki přivezlo do New Yorku hned dvojici konceptů odvozenou od svého sedanu Kizashi. Jeden je ekologický a ten druhý zase pěkně naopak sportovní.

Koncept rychlého Suzuki Kizashi se jmenuje Apex. Tento vůz pomalovaný bojovými barvami je vybaven turbodmychadlem Garett, které dokáže vymáčknout z motoru až 300 koní. Výkon putuje na kola přes šestikvalt, přičemž vše dovršují velmi přilnavá devatenáctipalcová kola s pneumatikami Yokohama.

Nátěr má připomínat závodní stroje motocyklové divize značky a přestože jde zatím o koncept, časem bychom se jej v umírněné podobě mohli i dočkat. Snad.

O tom, že Suzuki plánuje hybridní Kizashi, se mluvilo už dle. Zdálo se, že celý projekt má značně namále, nyní se ale díky konceptu EcoCharge ukazuje v trochu jiném světle.

Pod kapotou ekonomického vozu je dvoulitr, přičemž technologie rekuperace energie při brzdění, stop-start technologie a další detaily z něj dělají ideálního společníka spořícímu elektromotoru. Výkonové parametry nebyly zveřejněny a je otázkou, zda ústrojí nepochází od Volkswagenu, který vlastní část Suzuki.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy