Chevrolet Mi-ray Concept - budoucnost sportovního roadsteru

Mi-ray | foto: Chevrolet

Koncept sportovního roadsteru od Chevroletu snoubí sportovnost, nové technologie a taky kousek elegance. Ekologický koncept prý znamená budoucnost.

Chevrolet konceptem, který je určen pro autosalon v Soulu, připomíná dva vozy ze 60 let a tvrdí, že spojil to nejlepší z nich. Má být stejně malý a otevřený jako koncept Corvair Monza SS z roku 1963 a lehký a účelný jako Corvair Super Spyder z roku 1962.

Pro lehkost automobilka použila šasi z uhlíkových vláken, ze kterých je provedena většina exteriéru. Zajímavé je osvětlení po celé šířce vozu.

O pohon se stará trojice motorů. Dvě elektromotory, každý o výkonu 20 koní, jsou umístěny pod přední kapotou, podobně jako spalovací motor o objemu 1,5 litru, který se pro změnu nachází vzadu a je spojen se dvouspojkovou převodovkou. Auto umí přepínat mezi pohonem přední a zadní nápravy.

Za pozornost jistě stojí interiér. Najdeme v něm dva fyzicky oddělené kokpity, mezi kterými se nachází dozadu protažená centrální konzola. Jak je dnes v konceptech zvykem, pohled vzad obstarávají kamery, zajímavá je přední kamera, do jejíhož záznamu se promítají data z GPS navigace.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy