Maserati chystá náhradu za Quattroporte a další dva modely

Quattroporte | foto: Archiv AutoRoad.cz

K odhalení nového Quattroporte by mohlo dojít už na autosalonu ve Frankfurtu.

Model Quattroporte od Maserati se již nějaký čas prodává a i když prodeje celkem šlapou, novou generaci si už tento model jistě zaslouží. K oficiálnímu odhalení by mohlo dojít už na autosalonu ve Frankfurtu, který se bude konat letos v září. Maserati také hodlá v následujících letech vypustit další dva úplně nové modely.

Nástupce Quattroporte má kódové označení M156. Pohon bude mít na starosti osmiválec o objemu 4,7 litru s výkonem někde mezi 298 a 324 kW. Zajímavější je ale zpráva, že se tento model posune v hierarchii níže a bude tak konkurovat autům jako je Mercedes-Benz S, BMW řady 7 nebo Audi A8. Doposud byl konkurentem spíše pro Porsche Panamera nebo Aston Martin Rapide.

V roce 2013 se dostane na trh crossover založený na Jeepu Grand Cherokee a Dodge Durango. Informací prozatím mnoho nemáme, exteriér a interiér by ale měly být na nejvyšší úrovni. Šéf Fiatu Sergio Marchionne již dříve potvrdil, že motory pro tento model budou pocházet od Ferrari.

A do třetice v roce 2015 se dočkáme nejmenšího modelu v nabídce mířícího proti BMW 5, Audi A6 nebo Mercedesu řady E za základní cenu okolo 55 000 €. K dispozici bude také výkonnější vyrianta zamířená proti Audi S6/RS6, BMW M5 nebo Mercedesu E63 AMG za základní cenu 66 000 €.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy