Mercedes Benz C63 AMG coupe - první foto a informace + video

C63 AMG | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mercedes odhalil první fotografie a informace o modelu C63 AMG MY 2012.

K oficiálnímu odhalení došlo ještě před plánovanou premiérou, která se měla odehrát na autosalonu v New Yorku příští měsíc. Co se tedy změnilo oproti předchozím verzím?

Nový je především vzhled. Ten je založen na aktuální faceliftované verzi modelu C. Motory zůstaly stejné jako u verze sedan. Konkrétně jde o pohonnou jednotku s objemem 6,2 litru s výkonem 337 kW a kroutícím momentem 600 Nm. O řazení se stará automatická převodovka SpeedShift MCT se sedmi stupni. S touhle kombinací se kupé dostane na stovku za 4,5 vteřiny, což je opět ten samý údaj jako u verze s druhým párem dveří.

Maximální rychost je elektronicky limitována na 250 km/h. Spotřeba se v kombinovaném cyklu ustálí na hodnotě 12l na 100 kilometrů jízdy. Za příplatek si můžete objednat paket AMG Performance, který zvýší výkon na 358 kW při zachování stejného kroutícího momentu. Díky tomuto vylepšení se zlepší sprint na 100 km/h o 0,1 vteřiny.

Uvedení na evropský trh je plánováno na červenec tohoto roku. Při uvedení bude také k dispozici verze Edition 1. Ta bude obsahovat spoustu vzhledových a funkčních doplňků jako jsou sportovní sedadla, dveřní panely a loketní opěrku čalouněnou v černé kůži, sportovní volant potažený pro změnu kůží Nappa a samozřejmě nesmí chybět spousta ornamentů a log "Edition 1" po celém autě. Kola pro tuto verzi budou mít pět paprsků a černé matné lakování. Zvolit si také bude možno matný černý nebo lesklý bílý lak diamond BRIGHT.

Ceny v německu budou začínat na ceně 72 590 €, za verzi "Edition 1" vysázíte 77 231 €. Balíček AMG Performance vás příjde na 7116,20 €. Ceny jsou včetně 19% DPH.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy