Audi Q3 se představí v Šanghaji

Q3 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Na Auto Show v Šanghaji se představí nejmenší SUV od Audi s názvem Q3.

Autosalon v Šanghaji začíná asi za měsíc a na povrch začínají vyplouvat první informace o premiérách. Jednou z nich je také ta o Audi Q3. Dle několika zdrojů se její představení odehraje právě zde.

Půjde o nejmenší SUV v nabídce Audi. Design by měl pokračovat v cestě započaté modelem Q5. Výroba by se měla rozběhnout ještě letos, a to ve spolupráci se španělským Seatem na tamnějších výrobních linkách. O kvalitu výroby se prý nemusíme strachovat, na vše bude pečlivě dohlížet tým lidí přímo z centrály z Ingolstadtu.

Pod kapotou najdeme staré známé pohonné jednotky z koncernu VW. Určitě se dočkáme přeplňovaného dvoulitrového benzínového čtyřválce z Tiguanu s výkonem 210 koní. A chybět nesmí ani osvědčený 2.0 TDI se 140 koňmi. Paleta motorů bude samozřejmě mnohem pestřejší. A s trochou "štěstí" se možná dočkáme i hybridu, ale to už jsou jenom čistě spekulace.

Počkejme si tedy na 21. květen, kdy se otevírají brány šanghajského autosalonu. Novinek bude samozřejmě mnohem více a my se budeme snažit je pro vás přichystat co možná nejlépe.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy