Rolls Royce 102EX - aristokratická elektřina

102EX | foto: Rolls Royce

VIDEO: Rolls Royce zkouší, co by si jeho zákazníci přáli. Být zelený je dnes v módě a tato móda by se mohla nosit i mezi jeho klientelou. Ale co ten dojezd?

Koncepty elektromobilů už dneska představuje kde kdo. Nebylo by na tom nic až tak zvláštního, kdyby nešlo o jednu z nejexkluzivnějších značek světa, proslulý a proslavený Rolls Royce.

Britská značka experimentuje s vozem, který je zvenčí téměř sériově vypadající, zajímavým detailem je i křišťálová soška Spirit of Extasy, který bývá tradičně z oceli. V tomto případě je podsvětlena modrým světlem.

Rolls použil pro pohon dvojici elektromotorů, výkon každého z nich je 195 koní, sumární výkon tedy je 390 koní, o 60 koní méně než u standardního Phantomu. Do karoserie je vloženo množství lithium-ionových baterií, které kopírují tvar bývalého pohonného ústrojí, zabírají tak místo nádrže, převodovky a původního motoru. Jejich velikost stačí na dojezd 200 kilometrů a já si troufám tvrdit, že to je pro majitele takovéhoto vozu ukrutně málo. A to i přesto, že Rolls tvrdí, že ještě nikdy nikdo před ním do auta nenacpal tak velkou baterii jako on.

Rolls zatím o výrobě nemluví, nicméně vše, co v poslední době automobilka ukázala na veřejnosti v koncepční podobě, to se zanedlouho ve výrobě i objevilo. Je tedy elektrorolls na spadnutí?

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy