Kia Rio třetí generace se ukázala v Ženevě

Rio | foto: Kia Motors

VIDEO: Kia Rio třetí generace je větší, vyspělejší, designem bližší celé rodině a s novými motory. Bude to stačit na stejný úspěch, jaký zaznamenává cee'd?

Kia Rio třetí generace se trochu nafoukne. Současnou generaci překoná o dva centimetry a dostane se tak na 405 cm. O kousek je i širší, ale o kousíček se snížilo. Posádka jistě ocení poměrně značné prodloužení rozvoru a to o sedm centimetrů, na hodnotu 257 cm. K dispozici bude karoserie se třemi i pěti dveřmi. Kufr pojme 290 litrů nákladu.

 Kia má v plánu nabídnout pro Rio čtyři motorizace. Základem se stane čtyřválec 1,25 Kappa o výkonu 85 koní. Silnější 1,4 Gamma nabídne 109 koníků.  S ním zrychlí na stovku za 11,5 sekundy. Pro ty, kterým se vyplatí spíše diesel připravila Kia tříválec o objemu 1,1 litru a čtyřválec s 1,4 litry, přičemž jejich výkony jsou 82 a 90 koní.

 Výbava bude relativně bohatá, zahrne například rádio s USB a AUX vstupem a konektivitou Bluetooth, k dispozici budou i světla pro denní svícení a samozřejmostí dneška je i nabídnutí automatické klimatizace. Kia si věří na plný počet bodů v nárazových testech a svoji sebedůvěru podpoří i nabídkou šesti airbagů, stabilizačního systému a aktivních hlavových opěrek a to v základní výbavě, alespoň tedy ve Velké Británii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy