De Tomaso SLS Concept alias Deauville

SLS | foto: De Tomaso Modena S.p.a.

De Tomaso Deuville, model ze 70. let, se vrací. Původní sedan se změnil na crossover a hodlá si opět hledat své místo na slunci.

Když se řekne SLS, asi se většině z nás vybaví Mercedes. Nevím co na to ale řekne, když značka De Tomaso představila model se stejným jménem. Sport Luxury Sedan, tedy sportovní a luxusní sedan, je sice pěkný název, ale kombinací se přeci najde... Možná i proto raději pojmenuje sériový kousek jako Deauville.

De Tomaso, zmrtvýchvstalá automobilka, chce zahájit výrobu modelu SLS/Deauville již brzy. Mimo tohoto modelu by ráda vyráběla i limuzíny a kupé, oboje v řádech tisíců vozů ročně a oba tyto vozy chce představit ještě letos. O značce De Tomaso tak jistě i na našich stránkách ještě uslyšíte.

Zatím víme, že De Tomaso, které vypadá, že by rádo zaútočilo na pozice BMW 5 GT, je poháněno šestiválcem o výkonu 300 koní. Dalších 250 koní dokáže přidat volba osmiválce, šetřivé potěší, že v plánu je i diesel. Už základní 2,8 dává slušné výkony, na stovku zrychlí poměrně těžký vůz za 6,7 sekundy. Kdo motory vyrábí, to nám firma nesdělila.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy