Saab PhoeniX Concept - Saab vstává z popela

Saab | foto: Saab

VIDEO: Saab na autosalonu v Ženevě ukazuje svoji budoucnost. Po roce samostatné existence se staví na nohy a ukazuje koncept své budoucnosti.

Podobně jako bájný Fénix měl vstát z popela, který zbyl po jeho vlastním shoření, i Saab se probouzí z bankrotu, kterému utekl jen o maličký vlásek. K této příležitosti ukazuje koncept pojemenovaný příznačně, PhoeniX.

Automobilový Fénix je konceptem nepříliš velkého hatchbacku či kupé, který skýtá posezení pro čtyři osoby, byť pro dvě jen nouzové. Takto koncipovaný vůz má ukazovat aerodynamiku a evokovat tvůrčí nadšení Saabu. Jde o ukázku designu, který má Saab používat po odpoutání od GM.

Pod kapotou stříbrného konceptu najdeme motor o objemu 1,6 litru o výkonu 200 koní. Výkon je distribuován na všechna kola, spotřeba má být ale velmi slušných 5 litrů.

Automobilka bohužel na oficiálních snímcích neukázala interiér, řekla nám však, že by měl být minimalistický a obsahovat informační systém IQon. Interiér je směřován na řidiče a dominuje mu osmipalcová obrazovka palubního systému.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy