Volkswagen Giugiaro Tex - sportovní hatchback dle Italdesignu

Tex | foto: Volkswagen

Jak jsme již dříve předeslali, Volkswagen hodlá na autosalonu v Ženevě představit obří množství konceptů. Tady je další z nich, koncept Giugiaro Tex.

Volkswagen koupil Italdesign a zprudka se vydává do útoku. Představil hned dvojici konceptů, přičemž jeden, GO!, je ukázkou menšího MPV a představuje vám ho kolega Roman, my se podíváme na sportovní koncept Tex.

Tex je malý sportovní hatchback, téměř kupé. Volkswagen naměřil jeho délku na rovné čtyři metry, takže, velikostně by se zařadil pod Scirocco. Ostatně, právě v doplnění škály sportovních modelů vozem odvozeným od téměř stejně velkého Pola by si Volkswagen s aspirací na největší světovou značku, je možné spatřovat budoucnost konceptu.

Pohon vozu je dle dnešní tradice hybridní. Vůz dokáže ujet 35 km čistě na elektřinu, potom musí chtě nechtě naskočit spalování.

Interiér je minimalistický, jak se ostatně na sportovní vůz sluší a patří, co je ale u konceptu netypické je to, že interiér vypadá téměř zralý do produkce, nevypadá nikterak šíleně a futuristicky.

Jak to ale s produkcí bude, nevíme. Volkswagen je skoupý na slovo, nicméně je třeba říci, že v poslední době se snaží vyrábět, co jen může. Tak že bychom se dočkali malého sportovního hatchbacku?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy