GO! koncept jako budoucnost MPV od Volkswagenu

GO! | foto: Archiv AutoRoad.cz

Volkswagen na právě probíhajícím autosalonu v Ženevě představí koncept malého MPV do města.

Italdesign, nyní vlastněný samotným Volkswagenem, navrhl studii toho, jak by měla vypadat budoucnost MPV této značky. Toto designové studio spolupracuje s VW již dlouhá léta a navrhlo takové ikony jako je původní Golf či Scirocco.

GO! má být určen hlavně do města. Dlouhý je pouze čtyři metry, rozvor náprav je ale stejný jako u Passatu. To má zajistit dostatečný vnitřní prostor pro všechny cestující, zatímco pro zavazadla máte k dispozici až 525 litrů prostoru. Nastupování na zadní sedadla usnadní posuvné dveře. Interiér je typicky konceptový, nějaké náznaky budoucího směrování ale určitě nese. Místo zrcátek najdeme na bocích malé kamery. Kromě designového účelu to také zlepšuje aerodynamiku.

Pohon vozidla je čistě elektrický. Na baterie lze dle VW dojet až 240 km, což by ve městě mělo stačit. Doba nutná k plnému dobití nebyla zveřejněna, ale vzhledem k tomu že jde o koncept to asi nikoho trápit nebude. Celé auto je postaveno na technologii zvané Modular transverse architecture, která má zajistit možnost využítí několika různých pohonů. Do budoucna se počítá také například s využitím palivových článků. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy