Koenigsegg Agera R - tisícstopatnáctikoňová bestie

Agera | foto: Archiv AutoRoad.cz

Po roce od představení modelu Agera ukáže Koenigsegg jeho ostřejší verzi R. Ta bude mít premiéru příští týden v Ženevě. Zajímavostí je že královská rodina z Ománu již v garáži verzi R několik týdnů má.

Švédský výrobce Koenigsegg se opět pochlapil a připravil ještě výkonnější verzi svého modelu Agera. Nejvýraznější designovou změnou proti výchozí verzi je masivní křídlo na zádi.

Před zadní nápravou mu bije statné srdce pětilitrového osmiválce, jeho výkon 1115 koní asi nepotřebuje další komentář. To vše při hmotnosti pouhých 1330 kg. K řazení rychlostních stupňů využívá sedmistupňové dvouspojkové převodovky. Jízdní výkony zatím zůstaly utajeny, ale lecos napoví údaje výchozího modelu Agera, ten zvládne s výkonem o 165 koní menším než verze R stovku za 3,1 sekundy a rozjede se na 390 km/h.

Jako kuriozní příplatkou výbavu nabídne výrobce i originální box na dvojici lyží. Na verzi R, alespoň u té na snímcích byla využita bíločerná kombinace s červenými motivy. Toto barevné pojetí dominuje i interiéru.

Je vidět že Koenigsegg své vozy stále bičuje k vyšším výkonům a pouští se směle do boje se zavedenou nejen Italskou konkurencí na poli supersportů.

zdroj: gtspirit.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy