První fotky Morganu 3 Wheeler + video

3 Wheeler | foto: Archiv AutoRoad.cz

Britská automobilka Morgan zveřejnila první fotografie své nové tříkolky.

Morgan je tradiční britská značka a s výrobou tříkolek má mnohaletou zkušenost. Původní 'tříkolák' se vyráběl v letech 1909 až 1953. Jeho sláva byla velká a tak se britové rozhodli udělat remake.

O pohon se postará motor původem od Harley-Davidson. Je konfigurace V2, tedy dva válce do V. Celý motor je vystaven na odiv před přední nápravou. Má to hlavně praktické důvody, jednak na něj není pod kapotou místo, a pak se také lépe chladí. Výkon má solidních 115 koní a spojen je s pětistupňovou převodovkou od Mazdy včetně zpátečky.

Morgan tvrdí, že design byl navržen podle stíhaček z druhé světové války. Proto ty nálepky na karoserii. Na výběr bude z několika sad polepů, včetně log amerických a britských vzdušných sil a žraločího nosu. Kdo bude chtít svůj morgan v civilních barvách, může zvolit například závodní polepy jako oválná závodní čísla či pruhy přes celou kapotu.

Vyleštění motoru, nerezových trubek či světel je za příplatek. Dodá to vozu ale dobový vzhled a tak půjde pravděpodobně o velmi žádanou volbu.

Interiér je celý samozřejmě v kůži, jak z historických, tak i z praktických důvodů. Na výběr je opět z několika možností provedení.

Světová premiéra se odehraje příští týden v Ženevě, prodeje začnou chvíli poté. Základní cena byla stanovena na 25 000 £ (asi 723 000 Kč po přepočtu aktuálním kurzem) před zdaněním. Homologace byla udělena pro provoz na veřejných komunikacích v Evropě a USA. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy