Aston Martin Virage - zbrusu nové prostřední GT

Virage | foto: Aston Martin

Aston Martin bude mít v nabídce hned čtveřici GT. Zatím poslední kousek se jmenuje Virage a na autosalonu v Ženevě se ukáže jako kabriolet i jako kupé.

Nevyznáte se v produkci Aston Martinu? Nejste sami a ani sám Aston nám to nehodlá usnadnit. Proto představuje nový model.

Současná sestava  GT Astonu sestává ze základního modelu Vantage, prostřední DB9 a vrcholná verze DBS. Přestože rozdíly mezi těmito vozy nejsou příliš velké, Aston se rozhodl mezi ně vklínit ještě čtvrtý model. Umístí je mezi modely DB9 a DBS.

Aston Martin DB9 dvanáctiválec o výkonu 470 koní, DBS nabídne koní 510, takže na nový Virage nemůže zbýt nic jiného, než 490 koní výkonný motor.

 Jednotlivé modely jsou velmi podobné, jedou na stejné designové linii, ale na nejnovějším Virage je znát ovlivnění velkým sedanem Rapide. Nabídne totiž kapkovitější světlomety a za všimnutí jistě stojí i transparentní zadní lampy.

Podvozek využívá flexibilní platformy VH, která je vlastní všem dnešním Astonům kromě Cygnetu. Kupující jistě ocení také adaptivní tlumiče. Pro sportovnější jízdu je k dispozici tlačítko Sport, které přiostří reakce plynu a převodovky.

Cena se bude muset vejít mezi modely DB9 a DBS, očekávat je můžeme někde na úrovni 200 tisíc euro, což je v přepočtu necelých 5 milionů korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy