Honda Civic - oficiálně představena americká verze

Civic | foto: Archiv AutoRoad.cz

Nástupce modelu nižší střední třídy v nabídce Hondy se oficiálně předvedl americkým zákazníkům. Právě z této verze bude čerpat i verze pro Evropu.

Americký Civic dostane dvě karosářské verze - klasický čtyřdveřový sedan a dvoudveřové kupátko. Jejich dynamicky střižený zevnejšek z velké části převezme i verze pro starý kontinent. Ta se předvede již za pár týdnů v Ženevě jako tří a pětidveřový hatchback.

Ale vraťme se k verzi pro Ameriku. K jeho pohonu budou sloužit tři jednotky. Hybrid kombinující zážehovou patnáctistovku s elektromotorem, ten doplní dvě benzinové varianty 1,8 VTEC (142 koní) a 2,4 litrový čtyřválec pro verzi Si (200 koní) spřažený s šestistupňovou manuální převodovkou. Ve spektru nabídky motorizací pro Evropu 2,4 litrový motor figurovat nebude, zato je jistotou nasazení turbodieselu.

V interiéru zavládl oproti předchůdci návrat od kosmického vzhledu směrem ke klasičtějším, konzervativnějším tvarům. Tvary exteréru působí dynamicky sportovně a rozhodně neurazí. Nezbývá než si počkat jak budou vypadat evropské verze japonského bestseleru zvaného Civic.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy