První fotky nového Hyundai i40 Wagon

i40 Wagon | foto: Archiv AutoRoad.cz

Hyundai zveřejnil první fotografie svého nového modelu střední třídy.

V pondělí jsme zveřejnili náčrty toho, jak by mohlo vypadat nové kombi Hyundai i40. Dnes už máme k dispozici první reálné fotografie. Na první pohled jsou patrné linie u Hyundaie nazývané fluidní design.

Hyundai i40 je nástupcem Sonaty, tedy vozidla střední třídy zamířeného proti tvrdé evropské neprémiové konkurenci ve formě Passatu, Mondea, Superbu či Insignie. Jde o zcela nový vůz, se kterým se zároveň představí nový slogan "New thinking, new possibilities" (v doslovném překladu něco jako "Nové myšlení, nové možnosti"). Návrh a vývoj probíhal v německém Rüsselshiemu.

Informace o dostupných motorech jsou prozatím skromné. Jedinou zveřejněnou pohonnou jednotkou je diesel o objemu 1,7 litru s kódovým označením UII a s emisemi CO2 na úrovni 113 g/km. Výkon, stejně jako další informace o dalších motorech, jsou neznámé.

Výbava bude obsahovat takové prvky jako jsou vyhřívaná sedadla a volant, či automatický "odmlžovač" předních oken. Ten bude automaticky detekovat zamlžení předního okna a v případě potřeby jej "odmlží".

Oficiální premiéra se odehraje v březnu na autosalonu v Ženevě.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy