Noble M600 v Ženevě + Video

M600 | foto: Noble

Ve Švýcarsku se představí nový model od Noblu. Vyrábět se měl již dva roky, vývojáři ale nebyli spokojeni s finálním produktem.

V době, kdy se jako novinky představují převážně hybridy a úsporné auta, působí Noble M600 jako pěst na oko. Se svým motorem o objemu 4,4 litru a výkonem až 650 koní o žádného spořílka rozhodně nejde.

Se svou váhou pouhých 1250 kilogramů zvládne zrychlit na stovku i za 3 vteřiny. Proč píšu i za? Výkon bude totiž nastavitelný přepínačem přímo v autě. Pokud tedy nebudete mít náladu na šílenou bestii nebo zrovna pojedete po okresce s kluzkým povrchem, můžete výkon snížit na 550, či dokonce na 450 koní. Při nejvyšším naladění dosahuje motor mimochodem kroutícího momentu až 818 Nm. Řazení se bude uskutečňovat přes manuální převodoku se šesti stupni. Maximálka činí 360 km/h.

Z elektronických pomocníků je k dispozici pouze kontrola trakce, a i ta může být úplně vypnuta speciálním přepínačem používaným v bombardovacích letounech. To z toho důvodu, aby nedošlo k jeho náhodném sepnutí...

Cena prozatím oznámena nebyla, k oficiálnímu zahájení prodeje by mělo dojít v dubnu. Jak se s tímhle autem jezdí se ale můžete podívat hned na videu pod článkem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy