Mercedes-Benz C63 AMG - silný medvěd po faceliftu

C63 AMG | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mercedes ukázal v ženevské předpremiéře faceliftovaný C63 AMG. Inovace nepřinese jen nový vzhled, pár změn se odehraje i v technice. Konkrétně v použité převodovce a na podvozku.

Nedávno vyjela faceliftovaná řada C a nyní tu máme v pozměněné podobě nejsilnější verzi v nabídce řady - C63. Změn doznaly po vzoru základního "céčka" přední světlomety ve tvaru do L. Nová je pochromovaná maska chlediče, nový je nárazník s LED světlomety pro denní svícení. Na zádi jsou změny na první pohled patrné méně. Co nového se odehrálo v interiéru, prozatím nebylo odhaleno. Celkový vzhled podtrhují pro model C63 vyhrazené elektrony. K dispozici bude model stále ve verzích sedan a kombi.

Srdcem vozu je i nadále nepřeplňovaný 6,2 litrový osmiválec do "vé" s výkonovým stádem 457 koní a krouťákem 600 N.m. Na stovku se s ním C63 dostane ve verzi sedan za 4,5 sekundy, kombík je o desetinu sekundy pomalejší. Novinkou je osazení rychlého céčka sedmistupňovou převodovou skříní Speed Shift MCT, ta by měla mimojiné zaručit úsporu 10% paliva.

Pokud by vám bylo 457 koní výkonu málo, pak múžete sáhnout po výkonostním balíčku. Ten přidá porci 30 koní výkonu a zkrátí zrychlení na stovku o 0,1 sekundy. Inženýři od AMG údajně provedli  změny zavěšení podvozku což by mělo přinést zlepšení jízdních vlastností.

Faceliftované C63 by se mělo v showroomech objevit letos v létě.

zdroj: carscoop.blogspot.com

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy