Ferrari představilo model FF + VIDEO

FF | foto: Ferrari S.p.a.

Konečně jsme se dočkali. Dlouho skrývaný model od Ferrari byl konečně představen.

Určitě jde o přelomový model pro celou automobilku. Poprvé se dočkáme pohonu všech kol, místo najdou až čtyři cestující a pod kapotou bude přepracovaný dvanáctiválec.

Název FF znamé Ferrari Four, což pravděpodobně poukazuje na možnost přepravovat až čtyři cestujicí a pohon všech kol. Právě pohon všech kol je jednoznačně největší novinkou tohoto modelu. Velmi dlouho se maranellská automobilka bránila této variantě, nicméně tlak okolí je zřejmě tak silný, že již nešlo dále vzdorovat. Hmotnost celého 4x4 systému má být až o 50 procent nižší než konvenční systémy konkurence. Rozložení hmotnosti je ve prospěch zadní nápravy, konkrétně 53 procent vzadu a 47 procent na přední nápravě.

Pod kapotou najdeme upravený dvanáctiválec o objemu 6,3 litru. Výkon 660 koní v 8000 ot/min-1 a hodnota kroutícího momentu 630 Nm při 6000 ot/min-1 slibuje velmi dynamické zážitky. S těmito parametry zvládne zrychlení na 100 km/h za 3,7 sekundy. Kombinovaná spotřeba má činit 15,4 l/100km.

Velmi zajímavá je také prostornost a variabilita zavazadlového prostoru. V základní konfiguraci má 450l, po sklopení sedadel až 800 litrů. To je na Ferrari opravdu nevídaný prostor.

Standartní výbavu pak tvoří magneto-rhelogické tlumiče a karbon-keramické koutoučové brzdy Brembo.

Oficiální představení veřejnosti má proběhnout v březnu na autosalonu v Ženevě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy