Šenkýř BMW 1 Coupé GTR: okruhová bestie

1 Coupé | foto: Archiv AutoRoad.cz

Znalcům okruhových závodů dobře známá společnost Šenkýř Motorsport představila nový okruhový speciál postavený na bázi BMW řady 1 Coupé.

U Šenkýře se vytasili se speciálem BMW 1 Coupé GTR, podle oficiálních materiálů se jedná o vozidlo pro ruský trh. Je to první speciál na okruhy postavený na základu kupé "jedničkové" řady. Jde o další v řadě závodních speciálů z brněnských dílen.

GTR pohání řadový dvakrát přeplňovaný šestiválec objemu 3,0 litru o výkonu 420 koní a s kroutícím momentem 550 N.m. Používá samosvor Drexler a sekvenční šestistupňovou skříň Holinger RDS6. Tlumení obstarávají stavitelné tlumiče KW a o brždění se starají přední kotouče průměru 356 mm bržděné šestipístkovými třmeny, na záď byly použity kotouče průměru 330 mm a jsou bržděny čtyřpístkovými třmeny vše od AP Racing.

Drsný vzhled GTR dodává bodykit od firmy Flossmann. Ten využívá mohutná křídla na přídi i zádi a výrazně vytažené blatníky. V blatnících jsou ukryta mohutná kola s ráfky BBS o rozměru 10x18 J vpředu a 12x18 J vzadu. Váha speciálu je 1060 kg.

Je vidět že i v naší vlasti mohou vznikat konkurenceschopné závodní automobily. Uvidíme zda se toto zajímavé GTR objeví i na našich okruzích.

Zdroj: Šenkýř Motorsport a Jonsibal.com

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy