BMW 6 Cabrio se nečekaně ukázalo mimo Los Angeles

6 | foto: BMW Group

BMW se rozhodlo tak trochu překvapit. V Los Angeles sice probíhá velký autosalon, bavorská automobilka ale představila svůj sportovní kabriolet mimo něj.

Pro nás, kteří již známe kupé BMW 6 z obrázků, není otevřená verze žádným překvapením. Designérům se podařilo s grácií odpreparovat střechu kupé.

BMW 6 kupé bude, jako minule, používat plátěnou střechu. To umožňuje snížit hmotnost celého vozu, který musí být dodatečně vyztužen pro zvýšení tuhosti. Střechu je možné natahovat a stahovat i za jízdy, při rychlosti do 40 km/h. Natažení zabere 24 sekund, stažení je o 5 sekund rychlejší.

BMW vytvořilo větší vůz než dosud, jeho délku natáhlo o 7 cm na 489 cm, ale zároveň ho o centimetr snížilo. Kufr má místo pro 300-350 litrů nákladu (dle polohy střechy), což na GT postačuje.

Prozatím vrcholnou jednotkou bude osmiválec s přeplňováním o objemu 4,4 litru a výkonu 400 koní. Může být spojen s manuálem se šesti stupni nebo automatem, který disponuje dvěma kvalty navíc.  Objeví se také rychlejší verze M6, ale i levnější šestiválce.

V prodejích můžeme obě karosářské verze očekávat na jaře. Tání sněhů připravuje dokonalé podmínky pro koupi nového kabrioletu...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy