Nissan GT-R dostane další porci koní

GT-R | foto: Nissan

Nissan po čtyřech letech výroby inovuje svůj sportovní model GT-R. Dostane především silnější motor.

Inovovaný Nissan GT-R byl k vidění už v Paříži, ale co bylo podivné - bez jakýchkoliv technických detailů. Nyní je máme a můžeme si novinku představit.

Tou asi nejviditelnější změnou je vylepšení aerodynamiky.  Malými, ale promyšlenými úpravami se podařilo docílit dvou protichůdných požadavků, zvýšil se přítlak přední nápravy, ale snížil se odpor vzduchu.

Méně viditelná, zato pro řidiče důležitější je úprava motoru. Díky průchodnějším potrubím a vyššímu tlaku turba vzrostl výkon ze 485 na plných 530 koní.

Spolu s motorem byl vylepšen i pohon všech kol, který mimo jiné umí při pomalém manévrování odpojit přední nápravu, což zlepšuje manévrovatelnost.  Elektronické jízdní režimy ruší Launch Control, který mohl aktivovat jen servis, zato přidává ostrý režim R, který jej nahrazuje. Diagnostiku si udělá sám v vůz a je-li něco v nepořádku, závodní režim nepřipustí.

Vylepšily se i další detaily, například rozpěry mezi koly jsou nyní tužší, tlumiče lépe odladěné a tak dále. Inženýři na novince zkrátka opravdu zapracovali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy