Nové Subaru WRX STi v prodeji – startuje na 1 080 000 Kč

Impreza WRX STi | foto: Subaru

Počínaje dnešním dnem začíná český importér značky Subaru přijímat objednávky na nové WRX STi. Ceny jsou o chlup nižší než doteď a v nabídce nechybí sedan!

Změnou je označení modelu, ze kterého úplně zmizel název Impreza a jde prostě jen o Subaru WRX STi. Daleko podstatnější je ale možnost volby karoserie. Kromě hatchbacku se totiž do nabídky vrací kultovní a fanoušky po celém světě vymodlený sedan lišící se i maximální rychlostí. Zatímco prvně jmenovaný zvládne „jen“ 250 km/h, sedan o 5 km/h víc.

Pod kapotou zůstalo všechno při starém. Přeplňovaný boxer o objemu 2.5 litru disponuje výkonem 221 kW (300 k) a spřažen je se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou. Zrychlení na stovku trvá „estéíčku“ 5,2 sekundy. O dvě desetiny na 10,5 l/100 km vzrostla i tabulková hodnota pro kombinovanou spotřebu.

Nejlevnějším WRX STi je hatchback za 1 080 000 Kč, což je o 20 tisíc méně než dosud. Za sedan se naopak 20 tisíc korun připlácí. Za dalších 120 tisíc může zájemce zvolit lepší ze dvou stupňů výbavy TOP zahrnující navíc zatmavěná skla, kola BBS, sportovní sedačky RECARO, bezklíčkový vstup a startování a několik dalších drobností.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy