Shelby Supercars ukazuje novou zbraň Aero TT

Aero TT | foto: Archiv AutoRoad.cz

Společnost Jeroda Shelbyho SSC ukázala včera prostřednictvím magazínu Top Gear svou novou zbraň v ranku supersportů.

Model Aero TT naváže na předcházející model Ultimate Aero. Již ten nebyl žádné ořezávátko ale minimálně v designu pokulhával. Novinkové Aero TT je ale zcela jiné, jakoby organický hypermoderní vzhled se může směle postavit čelem italské (a i jiné) konkurenci. Dokáže zaujmout a to se počítá.

Karbonová karoserie je, jak se na supersportovní třídu sluší, značně nízká. Přídi a bokům dominují mohutné nasávací otvory. Příď je tradičně krátká, naopak záď je kontrastně protáhlá. Musí se do ní vejít osmiválec o objemu 6,8 litru dopovaný dvojicí turbodmychadel. Z těch u Shelbyho dokázali vykřesat 1350 koňové stádo.

Asi nejzajímavější na Aeru TT je záď. Kapotě dominuje velké množství otvorů určených pro odvod tepla z motorového prostoru. Jakoby v duchu závodních monopostů jsou vymodelována pomocná aerodynamická křídla. Výfuky jsou vyústěny centrálně vedle sebe a jsou obklopeny systémem difuzorů. Že si technici vyhráli i s detaily dokazují zadní světlomety vyrobené z pásů  LED diod.

Aero TT je obuto do překrásných devítipaprskových karbonových disků. Na nich dokáže uhánět neskutečnou rychlostí 442 km/h. Tento klenot si výrobce cení na taktéž neskutečných 970 tisíc dolarů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy