BMW řady 6 - uveřejněny oficiální fotky

6 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mnichované se na svém pařížském stánku pochlubili předskokanem řady 6 pod názvem Concept 6 Series Coupe.

Nyní se můžeme pokochat prvními oficiálními snímky nové šestkové řady, ta střídá sedm let starou řadu 6 označovanou E63. Novinková šestka je bezesporu elegnatnější než její Bangleovo těžkopádná a hojně kritizovaná předchůdkyně. Designéři se snažili držet předlohy prvotní klasické řady 6 z osmdesátých let a to se určitě vyplatilo.

Ze šestky doslova srší nové technologie. Jmenujmě třeba světlomety, ty přední jsou poskládány ze skupin diod a jsou vybaveny adaptivním natáčením. Zadní světlomety byly vytvořeny z trubicových diod. Zákazník bude moci objednat dvacetipalcové elektrony vyfrézované z jednoho kusu hliníku. Střecha kupéčka je tvořena výhradně prosklením.

V interiéru zaujme návrat k tradici BMW, natočení středové konzoly k řidiči. U luxusně-sportovní řady nemůže chybět přehršel moderních technologií. Najdete zde kvalitní aparaturu Bang & Olufsen se šestnácti reproduktory, velký dotekový displej systému iDrive úhlopříčky 10,2 palců a head-up displej.

Pod kapotou řady 6 se objeví vícero šesti a a osmiválcových agregátů. Nebude scházet ani dieselová jednotka 635d. Časem se objeví nová generace vysokovýkonné M6. Předpokládá se i nasazení módního čtyřdveřového kupé (naznačila jej studie Gran Coupe) sdílející značnou část komponent s kupé.

Zdroj: autoexpress.co.uk

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy