O titul Auto roku 2011 v ČR se utká 42 modelů

Sportage | foto: Kia Motors

Už po sedmnácté volí česká veřejnost a odborná porota Auto roku České republiky. Letošní ročník však bude o jisté míry přelomový.

Anketu vyhlásily Svaz dovozců automobilů a Sdružení automobilového průmyslu ve spolupráci s generálním partnerem Credium. 

Volit se bude v pěti kategoriích plus absolutní vítěz, který se stane autem roku 2011 v České republice. V první kategorii se utká 10 vozů segmentu B a C, další kategorie se skládá z populárních SUV vozů (10) a následuje třída střední a luxusní zastoupená sedmi automobily. Nechybí ani sportovní vozy zastoupené pěti modely. O vítězi rozhodne součet hlasů odborné a neodborné veřejnosti. Odborná porota skýtá 38 automobilových odborníků z různých sfér, především z médií, dále ze zkušeben, ministerstev a vysokých škol. 

Novinkou letošního ročníku je volba hybridního auta roku, které vzejde ze 13 nominovaných. 

Porota hodnotí podle různých kritérií – například funkčního řešení, technického řešení, ekologických aspektů, bezpečnosti, jízdních vlastností a komfortu. Roli hraje také poměr užitné hodnoty a ceny. 

Seznam nominovaných automobilů naleznete ve většin motoristických médiích nebo na stránkách www.autoroku.cz, kde můžete hlasovat i on-line. Hlasovat je možné do 12. prosince 2010, přičemž výsledky ankety budou vyhlášeny na galavečeru v druhé polovině ledna 2011.  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy