PAŘÍŽ: Kia Optima míří do Evropy

Optima | foto: Kia Motors

Kia na autosalonu v Paříži uvedla novou generaci svého sedanu Optima s určením pro Evropu. Po deseti letech tak mizí označení Magentis.

Jméno Kia Optima asi automobilovému fandovi není úplně cizí. To, co Kia po léta prodávala v Evropě jako Magentis, v USA označovala jako Optima. Nyní přichází sjednocení a i Evropané budou kupovat Optimu. Není divu, že se automobilka rozhodla nepokračovat v původním jméně, novinka by totiž měla znamenat zásadní kvalitativní skok.

Sedan dlouhý 485 centimetrů míří opravdu vysoko. Jak délkou, tak i rozvorem spolehlivě strčí do kapsy i tuzemský Superb. Kufr má objem 505 litrů. Pod kapotu umístí automobilka zpočátku dvojici motorů. Půjde o dvoulitrový benzín s výkonem 170 koní a diesel s objemem 1,7 litru a výkonem 136 koní. Zanedlouho přijde i verze posílená na 160 koní.

Kia zatím nezveřejnila termíny uvedení Optimy do prodejů. Domácí verze je již na trhu a prodává se velmi dobře, takže by ta světová expanze nemusela příliš dlouho trvat. Zatím neznáme ceny, ale Kia obvykle útočí zespoda. Současný Magentis začíná na 450 tisících.

Podívejte se také na souhrn všech novinek z Paříže 2010!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy