SsangYong Korando - zmrtvýchvstání v Korei

Korando | foto: SsangYong

SsangYong konečně do Evropy dostane své představené SUV C200. Dostane ovšem resuscitované jméno Korando, které si údajně vydupali importéři místo neznámého kódu.

Ssangyong Korado možná mnohému ze čtenářů něco připomene. A to hned dvakrát, prve jménem, poté i designem. Zatímco původní Korando byl tvrdý jeep, a to doslova, protože licenci na jeho výrobu koupila automobilka právě od firmy Jeep, design naopak připomene jemný crossover C200.

Právě C200, který se představil před dvěma lety a měl symbolizovat znovuoživení této automobilky, která má a měla vzhledem ke své finanční situaci namále, je základem nového crossoveru. Ten má na délku 441 centimetrů, což znamená, že bude o své zákazníky bojovat například s Nissanem Qashqai, nebo s novým Hyundaiem ix35, který se vyrábí v našich končinách a na velikostně je s Korandem téměř totožný.

K dispozici bude trojice motorů, benzín o výkonu 115 koní a dva turbodiesely, 150 a 175 koní výkonné. Všechny motory budou mít objem dva litry. Za příplatek bude možné získat automatickou převodovku a pohon všech kol.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy