Porsche 911 Carrera GTS: něco mezi S a GT3

Porsche | foto: Archiv AutoRoad.cz

Marketingovému oddělení automobilky Porsche se zřejmě zdálo že mezi modely S a GT3 zákazníkům něco schází. A proto dali vzniknout modelu GTS.

Porsche využívá své komponenty jako stavebnici k vytváření nových modelů. GTS je toho důkazem, to však neznamená, že si nenajde svou klientelu.

A jaké ingredience v Zuffenhausenu použili? Za základ posloužila klasická 911, dostala rozšířenou přední kapotu o 44 milimetrů z typu Carrera 4. Pro pohon byl vybrán 3,8 litrový šestiválcový boxer naladěný na výkon 408 koní a dosahující maximálního kroutícího momentu 420 N.m/4200 ot/min. To jej řadí mezi Carreru S (385 koní) a Carreru GT3 (435 koní). Pro pohon GTS zvolili konstruktéři pohon zadních kol, převodovky jsou na výběr dvě - klasický šestistupňový manuál a dvouspojková skříň PDK.

Vnější design vhodně doplňují černě lakovaná čtrnáctipaprsková devatenáctipalcová litá kola s upnutím centrální maticí. Interiér je vyšperkován použitím šedé Alcantary, do té byly oděny sedadla i volant. V nabídce nebude, jak již je u Porsche zvykem, chybět celá řada doplňků a paketů.

K mání bude jak verze kupé tak kabriolet. Na stovku se verze GTS dostane za 4,2 sekundy a ručička tachoměru se zastaví až na hodnotě 306 km/h. Premiéru si odbyde na autosalonu v Paříži a v showroomech se objeví během letošního prosince. Cena by měla startovat na 103 tisíci dolarech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy