Ford F-150 SVT Raptor: ostrý pick-up nyní i s pěti dveřmi

F-150 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Fordův pick-up F-150 projde pro modelový rok 2011 řadou změn. Nejzásadnější je rozšíření nabídky vrcholné varianty Raptor o verzi se čtyřmi dveřmi - kabinu SuperCab. Doposud bylo možno získat jen dvoudveřovou kabinu SuperCrew.

Čtyřdveřový Raptor nabídne vysokovýkoný motor i pro zákazníky kteří potřebují odvézt pět pasažérů. Sportovní oddělení Fordu SVT si údajně patřičně pohrálo s nastavením podvozku čtyřdveřového a tedy prodlouženého pick-upu.

Změnami ale prošel proti předcházející generaci Raptoru i pohonný agregát. Uspořádání jednotky V8 zůstalo, změnil se objem agregátu z 5,4 na 6,2 litru a výkon povyrostl z 320 na 411 koní. Osmiválec funguje v Raptoru výhradně s automatickou převodovkou SelectShift.

Změnou prošlo lakování výkoných Raptorů, v nabídce přibyla stříbrná metalíza. Lakování je nyní doplněno o pozměněnou grafiku polepů. Interiéru dominuje červenošedá palubní deska a kožené sedačky v černooranžové kůži.

Ve výbavě se objeví couvací kamera, 4,2 palcový LCD displej v palubní desce a měnič napětí na 110 V.

Že není Raptor jen výkoným silničním vozidlem dokáže při projížďce těžkým terénem. Podvozek je náležitě vyztužen a agregáty jsou zespodu řádně zakrytovány.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy